top of page
  • Foto van schrijverGeorgia Marie

1 kat is genoeg, zei ik nooit

Ik doe de status van Crazy Catlady trots alle eer aan en hou de kattenpopulatie in mijn huishouden nauwlettend in de gaten.


Ze kwam, ze zag, ze overwon. Dit zwarte snoetje met witte tekening moest niet veel moeite doen om me helemaal te doen smelten.

Sinds een jaar trippelden er drie katten in mijn appartement. Eind juni 2020 stierf kat nummer twee heel oneerlijk en heel onverwacht. Hij liet een enorme leegte na in mijn zetel, op mijn bed, op het aanrecht, in de kast, onder de tafel, in de koelkast (don't ask) en vooral in mijn hart. Daarom ging ik opnieuw naar het asiel waar ik een jaar eerder Izar had ontmoet. Ik bevond me weer tussen katten en kittens en voelde mijn hart groter worden bij elk paar nieuwsgierige ogen dat me aankeek. Sommige schreeuwden: neem mij mee! Andere ogen keken me wantrouwend aan en hoopten vooral dat ik snel weer weg zou zijn. La vie, quoi.


Zoveel dotjes, zo weinig plaats in huis. De vrouw wees me plots op een klein, schuchter meisje. Ze was een wilde kitten die ze een paar weken eerder met moeite hadden kunnen vangen. Ze had nog veel aandacht nodig. Alleen genoeg knuffels zouden haar socialisatie doen slagen.


Ik aaide haar voorzichtig, praatte met haar (jawel) en pakte haar op. Ze begon meteen te spinnen en toen wist ik het: zij hoort bij mij.


Terug naar huis dacht ik na over haar naam. Mijn katten krijgen allemaal de naam van een ster. Een échte ster, geen Bieber of zo. De keuze werd dus enigszins beperkt. Toch had ik plots twee mogelijke namen, toen mama met een leuke naam op de proppen kwam die volledig binnen mijn parameters paste.


Alcyone of Stella?

Mijn eerste keuze of mama's leuke idee?

Ik deed wat ieder zichzelf respecterende vrouw doet: ik vroeg het aan mijn volgers op Instagram. De poll werd beantwoord door volgers die me persoonlijk kennen en door catfluencers met duizenden volgers. Zij waren het, met 75% van de stemmen, met elkaar eens dat de kleine Stella moest heten. Kort en krachtig. Stoer en heldhaftig. En veel minder lang! En misschien - oké, nee: zéker - veel makkelijker om te onthouden.


Het zal je dan ook niet verbazen dat, wanneer je alle argumenten naast elkaar legt en alle stemmen optelt, de naam van deze schattige kitten snel gekozen was. Ik stel je dus met veel trots voor aan Alcyone.


Ik hoor je al denken: wait... what?! Waarom die vreemde naam, die haast niemand juist zal uitspreken, als 75% me aanraadde om voor Stella te gaan? Wel, precies dáárom. Er zullen tig katten zijn die Stella heten. Hoeveel katten ken jij die naar de naam Alcyone luisteren?


Juist: nul.

Want ook deze hier zal vooral haar verdommelijke goesting doen. Miauw!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page