Over mij

unnamed.jpg

Hallo! Ik ben Eva.

Ook al sta ik als thirty-something al een tijdje in het leven, toch leef ik pas écht sinds een jaar of twee. In 2019 werd ik gevloerd door een joekel van een burn-out. De break-up met het toenmalige lief kreeg ik er gratis bovenop. Je kan wel stellen dat er van mij niet veel meer restte dan een hoopje ellende, begraven in een gele Ikea-zetel onder een berg spinnende katten.

Het was een diep dal, maar ik ben er wel uit geklauterd. Met hulp. Dat mag wel duidelijk wezen. En intussen is mijn leven he-le-maal anders dan toen! Alsof ik mezelf opnieuw heb uitgevonden. Of nee, beter: alsof ik mijn echte zelf eindelijk heb gevonden.

Nu doe ik wat ik graag doe. Ik leef zoals ik het wil. En over dat leven, de keuzes die ik maak, de stommiteiten die ik pleeg en de dromen die ik heb schrijf ik een blog. Daarnaast blijf ik naarstig veder schrijven aan een boek. Of vijfentwintig. In mijn hoofd, allemaal tegelijk. 

Schrijven doe ik onder de naam Georgia Marie, de naam die ik afleidde van mijn twee grootmoeders: Georgette Leperre en Marie-Josée Weckx. Twee powervrouwen van hun tijd. Twee schoolvoorbeelden van vallen, het stof van je broek slaan en weer doorgaan. Als ik me inbeeld dat ik even sterk ben als hen, lukt alles net dat tikkeltje beter.

Ik hoop dat je veel (lees)plezier beleeft aan mijn schrijfsels. Ze hoeven niet allemaal veel voor te stellen of levens te veranderen. Ik ben geen wereldwijze goeroe en zal dat vast ook nooit zijn. Maar misschien, heel misschien, laat ik je wel een minuut van je dag glimlachen. En da's ook schoon, nietwaar?

Veel liefs,

Georgia Marie